Pari viimeistä päivää olleet ne tukalimmin kuumat, vilvoittelu merivedessäkin tuntui lällyltä. Nahkea ilma jatkuu; ukkoskuuroja, kosteutta. Kasvihuoneessa ensimmäiset pahuksen etanat! Silti salaattia riittää, syöjiä ei vaan tahdo löytyä tarpeeksi. Nyt onneksi odotan taas kaupungista vieraita, yhdet rapujuhlat saatiin jo pidettyä.

Hienosti olen onnistunut välttelemään aurinkoa – joka siis ei iholleni sovi, pilvettöminä päivinä keksin sisäpuuhaa, esim. sisustan; ihan kun sitä tässä torpassa voisi laajastikin harrastaa, mutta Puuseppämiehen tehtyä yhden uuden kaapin, olen siihen järjestellyt kamoja (moneen kertaan). Purin myös tuvan seinältähyllystä keittokirja-  ja reseptiläjähelvetin – totesin, että niitä ohjeita löytyy nykyään helpommin netistä kuin jostain unohtuneesta lappupinosta... Kirjat pääsi uuteen kaappiin ja nyt pyörittelen pöydällä paria ajankohtaista ohjetta; raparperihillo, mustikkatuorejuustotorttu. Kuka hakis ne mustikat?

Ostin (lankalakko mennyttä??) pari lankakerää, en tee enää pannulappuja – niitä on jo 13 – siirryn takaisin sukkasavottaan.